Vins i Olis D.O. TERRA ALTA.

Camí de Sant Jaume de L'Ebre.

Camí Català del "Camino de Santiago".


Es va decidir escollir el Monestir de Montserrat com a punt de partida del Camí Català del "Camino de Santiago", però hi ha nombrosos camins històrics que s'inicien o passen pel territori català, sent els més coneguts i estan senyalitzats: Camí Català per San Juan de la Peña, Camí Català per Lleida i Saragossa, i el Camí de l'Ebre.

El Camí de l'Ebre és un important camí històric. Consta de 219 quilòmetres des de Sant Carles de la Ràpita fins a Logronyo on s'uneix al Camino Francés. Abans a Saragossa s'uneix al Camí Català per Lleida i Saragossa, al Camino del Maestrazgo-Bajo Aragón i d'altres.

Aquest Camí a la nostra Comarca que provinent de la Via Verda del Baix Ebre transcorreix per la Via Verda de la Val de Zafàn, deixa darrera aquesta a la Fontcalda, dirigint-se cap Gandesa i Batea.

La ruta proposta és: Continuant per la Via Verda de la Val de Zafàn : La Fontcalda, Prat de Comte, Bot, Horta de Sant Joan, Arnes i en terres aragoneses: Queretes, Valderrobres, Torre del Compte, Vall del Tormo, Valljunquera, Valdealgorfa, Alcañiz (on es trobarà amb el Camino del Maestrazgo-Bajo Aragón provinent de Castelló), Puig Moreno, Samper de Calanda, Castelnou, Escatrón, Sástago, Gelsa de Ebro, Fuentes de Ebro i Saragossa.

Apart de ser pràctic (camí condicionat com a Via Verda fins a Samper de Calanda, anomenat Caminos Naturales a la part Aragonesa) hi ha motivacions històriques(1) per aquesta elecció com un ramal més del Camí de l'Ebre.

Pels que vulguin anar per aquesta ruta els facilitem algunes dades del trajecte i sobre tot les indicacions de les cooperatives agràries que es troben al seu pas així com els productes i serveis que poden subministrar-vos.

Arnes

A sis quilòmetres des de l'estació d'Arnes/Lledò i a x quilòmetres des del "mojon" (no hi ha indicacions però el poble d'Arnes està sempre visible.

Queretes,

cooperativa a 800 metres de la pròpia estació, productes

Valderrobres,

a 7 quilòmetres

Torre del Compte,

no hi ha cooperativa agrícola. Bar, Restaurant..

Vall del Tormo

a 5 quilòmetres

Valljunquera

a 2 quilòmetres

Valdealgorfa

Cooperativa agrícola a la mateixa estació: venda d'olives i oli.

Alcañiz

Puig Moreno

Samper de Calanda

Castelnou

Escatron

Sàstago

Gelsa de Ebro

Fuentes de Ebro

Saragossa.


link - Cami de Sant Jaume.

Català Castellano English BODEGAHORTA.CAT
AGRÀRIA SANT SALVADOR D'HORTA, SCCL
Mapa de la web

Capsula.es Logo
web by:www.capsula.es